closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Птах Фенікс українського футболу. Юрію Вірту - 50!

Птах Фенікс українського футболу. Юрію Вірту - 50!
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
256
0
Фавбет Бонус 15 000 грн
получить

Сьогодні особливий день в житті Юрія Вірта. Колишньому голкіперу донецьких клубів "Шахтар" і "Металург", а нині - успішному тренеру, що працює зі "Звягелем", виповнюється 50. Про іменитого ювіляра розповідають близкі та рідні йому люди. 

Доленосна зустріч

Перше слово надамо чарівній Світлані, дружині Юрія Вірта. 

- З Юрієм Миколайовичем ви разом 23 роки, у вас двоє чудових дітей. 23 щасливих роки? Багато чого разом пережили?

- Як і у будь-якій родині, звісно, бувають непорозуміння - ми ж усі люди, але ми з Юрою є чуйними людьми, ніколи довго не ображаємось. За стільки років навчились чудово розуміти один одного.

- Яке враження справив на вас майбутній чоловік при першій зустрічі? Красиво доглядав?

- Одразу привернув увагу. Дивував різними речами. Мені взагалі здається, що то була доленосна зустріч. Неймовірно щаслива, що ми разом. 

- У своїй соцмережі ви виклали фото з футбольним м'ячем і зробили такий підпис: "Бути дружиною тренера - дуже тяжка праця". А футболіста? Невже легше?

- Звісно, жінкою тренера бути набагато важче, ніж дружиною футболіста, адже на його плечах значно більша відповідальность і я через це більше нервую. Інакше не можу. Бо є надто емоційною людиною.

Птах Фенікс українського футболу. Юрію Вірту - 50! - изображение 1

З дружиною Світланою

- На початку 2000-х ЗМІ приголомшили новиною: "У Вірта туберкульоз". Шок для вас? Як пережили і скільки зусиль доклав Юрій Вірт, щоб врешті повернутися на поле?

- Справді, коли лікарі озвучили діагноз, нас це шокувало. Як таке взагалі могло трапитись? До того ж, у той період я була вагітна, лікарі навіть забороняли нам жити разом, щоб не зашкодити дитині, але я категорично відмовилась їх слухати. Почалось тривале лікування Юри. Разом ми впорались. Згодом Юра повернувся до тренувань, набрав форму та продовжив свою багаторічну карʼєру.

- Мені здається, що головна риса ювіляра - його інтелігентність. І одночасно простота. У ньому не відчувається зірковості. 

- Погоджуюсь. Юра дуже простий в спілкуванні, завжди ввічливий будь з ким, ніякої зіркової хвороби в нього не було й немає.

- Який головний його недолік - доброта?

- У деяких ситуаціях Юра, як на мене, дійсно, надто добрий. Але це й відрізняє його від інших людей.

- Юрій Миколайович після невдалих ігор сильно переживає? Не спить? Усе пропускає через себе?

- Виключно через себе. Дуже хвилюється, коли щось не виходить. Буває, довго не може заснути навіть, коли результат матчу позитивний.

- Який він чоловік, батько? Суворий? Люблячий?

- Юра - дуже чуйний. Інколи робить щось романтичне, чим не перестає мене дидувати. Завжди намагається догодити. Не можу сказати, що він суворий батько. Дозволяє дітям навіть трохи більше, ніж можна дозволити (посміхається).

- Знаючи Юрія Миколайовича, складно уявити, що в нього є вороги. А друзів у нього чимало?

- Близьких друзів, як відомо, багато не буває. Але Юра - людина комунікабельна, і має велике коло знайомих. 

- Що для Вірта футбол?

- Це його життя. 

- Чим збираєтеся дивувати іменинника? Готуєте сюрприз?

- Це таємниця. Не хочу, щоб чоловік дізнався про це з преси. 

- Ваші побажання коханому чоловіку в його день.

- Здоров'я насамперед. Нехай кожен день приносить йому натхнення, позитив. Бажаю йому досягнення всіх цілей. І щоб його оточували люблячі, добрі та щирі люди. А все інше скажу йому при зустрічі. 

Ідеальний чоловік

Неймовірна Софія доповнює розповідь про свого відомого батька. 

- Твоєму татові - 50. Яким його пам'ятаєш і яким знаєш?

- Він завжди був і є доброю людиною. На футбольному полі та поруч із ним може здатись злим, агресивним, але це - робочі моменти. У родинному колі він зовсім інший: добрий, ніколи не злиться і не кричить. Коли приїжджає додому, завжди проводимо час разом.

- Він є прикладом ідеального чоловіка?

- Для мене - стовідсотково. У вільну хвилину проводить час із сім’єю або займається саморозвитком. Також він є небайдужим до безхатніх тварин, а для мене це дуже важливо: завжди нагодує котиків чи собак, і ніколи не проти, коли я забираю якусь тварину додому (посміхається). Тато усе робить заради сімʼї, він дуже старається для нас.

- Юрій Миколайович - який він батько? Суворий? Уважний? Чуйний?

- Він взагалі не суворий. Багато могла начудити, але він ніколи не сварився, не кричав, він розуміє, що я маю пройти це життя, навчаючись на своїх помилках. Навіть за татуювання ніколи не сварив (посміхається). Навпаки, йому подобається те, як я самовиражаюсь. Турботливий він у мене: завжди питає, як я, чим займалась. Хвилюється, якщо довго не відповідаю. 

- Найбожевільніший вчинок, здійснений батьком?

- У нього такого точно не було. Він завжди стабільний (посміхається).

- Популярність батька допомагає чи, навпаки, заважає? Твої друзі та знайомі в курсі, хто батько Софії Вірт?

- Звично, мої друзі знають, хто мій батько. Буває,  коли чують прізвище - в університеті, на роботі чи просто на вулиці - одразу реакція приблизно така: "О, донька Вірта". Чесно кажучи,  не дуже приємно, адже завжди в таких випадках починається особливе ставлення, а я такого не люблю. Бо нічим не краща за інших людей. А те, що мій тато є відомим у футбольному світі, це аж ніяк не робить мене "іншою". Особливою мене будуть робити мої вчинки та досягнення. І якщо взагалі відверто, не хочу, щоб мене впізнавали через батька, хочеться самій всього досягти. 

- Розмови про футбол у будинку Віртів - табу? 

- Зовсім ні! Ми Ми дуже часто з татом можемо говорити про футбол. Не повірите: буває, він приїжджає, то і футбол разом дивимось. Це вже більше, ніж родинна традиція (посміхається).

- Доволі часто тебе з мамою можна було побачити на матчах команд батька. Підтримка важлива?

- Ми - одна родина,  одне ціле. Завжди його підтримую. Звісно, переживаю,  навіть, якщо не присутня на стадіоні. Перед грою бажаю йому перемоги, після фінального свистка обов'язково перекидуємося кількома словами. Без цього ніяк. 

- Що для батька футбол? 

- Це більша частина його життя. Він трудоголік, завжди в роботі. Приїжджає - дивимося футбол і усі розмови за футбол. Не повірите: навіть удома у батька якісь установки на матч, робочі папірці, склади команд тощо. Не розумію: коли він відпочиває?

- Як гадаєш, він щасливий на 100 відсотків?

- Він має те, чого багато людей не мають. Це банальні речі: щаслива сімʼя, хороша робота та багато інших речей, котрі приносять йому радість від життя.

- Побажання татові в день народження.

- Бажаю йому завжди прогресувати,  рухатись уперед, а все інше, здається, в нього є. 

Вимогливий тренер

Олександр Зотов грав і працював з Юрієм Віртом багато років, і знає його якнайкраще.

- Юрію Вірту - 50. Скільки років знайомі? Як зав'язалася ваша дружба?

- У донецькому "Металурзі" разом грали. Я прийшов у 2001-му, Юра, здається, наступного року. Тоді й познайомилися. З часом зав'язалася наша дружба. Пригадую, був час, нас відправили у дубль "Металурга", і ми з Юрком ділили номер на базі. Загальні теми, розмови, погляди згуртували нас.

- Були важкі моменти, коли ви допомагали Юрію Миколайовичу, а він - вам? 

- Ми завжди підтримуваємо один одного. Всяке в житті траплялося, головне, що ми стільки років разом. Маємо один погляд на багато речей, у футболі також дивимося в один бік. Можемо, звичайно, посперечатися з приводу тих чи інших робочих моментів, але щоб посваритися - ніколи.

- Мені розповідали, що Вірт - дуже хлібосольна людина, двері його домівки завжди відкриті для друзів...

- Чиста правда. Сам знаю. Двері його будинку - раніше в Донецьку, зараз у Львові - для друзів не зачиняються. Такий він - відкритий, щирий, доброзичливий. Як і його дружина Світлана - привітна, чудова господиня. Юра з нею почувається щасливим, я ж бачу. У нього очі палають - після ігор завжди додому. Родина для нього - понад усе. 

- Юрій Вірт в інтерв'ю на своє 45-річчя зізнався, що найбезглуздіший слух про себе почув від Олега Матвєєва, якому таксист сказав, що ніби Вірт помер. А до вас які чутки доносилися?

- Ви знаєте, Юра такий позитивний, що нічого поганого про нього не чув. Ніколи. 

- Вірт не мав фантастичних природних даних, тим не менш, при зрості у 182 см був неймовірно стрибучим. За рахунок чого брав?

- Дійсно, на відміну від багатьох своїх колег,  гренадером не був, зате як грав! Навіть не так - Юра не просто гра, він жив у воротах. Тонко відчував момент, читав гру, немов відкриту книгу. Неймовірно працьовитий. Талановитий від Бога. Характерний. Завдяки цим якостям досяг вершин. Юра все виграв в Україні плюс Кубок УЄФА. Так і має бути у лідера. 

Птах Фенікс українського футболу. Юрію Вірту - 50! - изображение 2

Юрій Вірт і Олександр Зотов / фото НК "Верес"

- Разом ви провели, мабуть, не одну сотню ігор. Яку згадуєте до сих пір?

- Насправді таких чимало. Мені більше подобаються ті, коли ми були вже тренерами. В залік - весь чемпіонський сезон "Вересу" в першій лізі. Що не гра - то класика!

- На вашу думку, кар'єра Вірта-гравця вдалася?

- Щоб відповісти на це запитання, достатньо порахувати кількість титулів і нагород, ним здобутих. 

- Зараз ви у "Поліссі", Юрій Миколайович - у "Звягелі". Ще побачимо в одному клубі Вірта та Зотова?

- Мені з ним комфортно працювати. Юра - вимогливий тренер, справжній професіонал. Може багато чого пробачити, байдужість - ніколи. Якщо ситуація того вимагає, завжди підтримає, підбадьорить. Точно знаю - разом ще попрацюємо. 

- Що побажаєте другу в ювілей?

- Хочеться, щоб він і надалі досягав вершин у футболі, перемагав. Нехай його супутником завжди буде вдача. Ще побажаю здоров'я. А все інше, Юро, в тебе є. 

Найкращий на планеті

Давно і з найкращого боку знає ювіляра директор "Кременя" Андрій Філь.

- Як давно знайомі з Віртом? Сильно він змінився за ці роки?

- Порахував: понад 18 років знаємо один одного. Ще з часів донецького "Металурга". Він грав, я працював. Звичайно, Юрій Миколайович за цей час змінився. Став мудрішим, досвідченішим. Виріс, як професіонал. Знаєте, я дуже гордий тим, що доля познайомила мене з цією людиною. 

- Вірт-гравець - яким він був?

- Характерним. У кар'єрі Юрія Вірта були злети та падіння, але він, немов міфічний птах Фенікс, піднімався на нові, значно вищі висоти. Труднощі робили його міцнішим, загартовували. Майстерність, помножена на професіоналізм і характер, дозволили Вірту пройти великий шлях у футболі. І залишатися на найвищому рівні до 38 років. 

- У пресі частенько викорустовується термін "легендарний гравець". Юрій Вірт - легендарний для "Шахтаря", українського футболу?

- Досі згадую 2000 рік, матч "гірників" у Лізі чемпіонів з лондонським "Арсеналом". І неймовірного, фантастичного Юру Вірта, який творив справжні дива у рамці. Напевно, в той момент він був найкращим воротарем планети. Не впевнений, але здається, саме після тієї гри з'явилися розмови щодо трансферу Вірта в один з європейських клубів. Дійсно, було б справедливо, якби такий легендарний голкіпер пограв і в Європі. Він на це заслуговував.

- Чи могли років 15 тому уявити, що Юрій Миколайович стане ще й чудовим тренером?

- У донецькому "Металурзі" були ціла когорта класних гравців - Вірт, Зотов, Шищенко, Ткаченко... Молоді та талановиті. Цілком логічно,  що хлопці залишились у футболі. Хтось став тренером, хтось знайшов себе в якості функціонера. Вибору Юрія Миколайовича не здивувався. Він йшов до цього. Як і його друг та колега Олександр Зотов. Вони різні (Юра імпульсивний, Сашко - спокійний) і в цьому величезний плюс, бо вони доповнюють один одного. 

- На ваш погляд, у чому секрет успішності Вірта?

- У його характері. Він постійно вчиться. Не стоїть на місці. За великим рахунком, Юрій Миколайович тільки почав працювати, у нього хороше майбутнє. Я в цьому аніскільки не сумніваюся. 

- Ваші побажання ювіляру.

- У такий складний час - миру та спокою, перемог на футбольних полях, здоров'я йому та його чудовій родині. Юрію Миколайовичу, безперечно, пощастило з дружиною...

Читайте также: Официально: Юрий Вирт возглавил "Звягель"

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

02 июня
21:44
Плей-офф за право играть в первой лиге. "Хуст" - "Звягель" 1:1. Видеообзор матча
21:19
Юлиан Нагельсманн: "Мы сделаем все возможное, чтобы 90 минут были не страданием, а прекрасными моментами"
20:51
Чемпионат Украины. Плей-офф "Верес" - "Эпицентр" 3:1. Видеообзор матча
20:44
Александр Слободян: "Так называемые эксперты прочили нам 16-е место, а я был уверен в своих ребятах и тренерах"
20:29
Полузащитник "Арсенала" рассказал о своей мечте
20:20
Сергей Нагорняк: "Две наши ошибки в конце первого тайма решили судьбу матча"
20:07
Андрей Лунин – третий по количеству сейвов в Лиге чемпионов сезона 2023-2024
20:02
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 19.00 02.06.2024
19:45
Олег Шандрук: "Надеюсь, в следующем сезоне мы будем сильнее"
19:29
Защитника "Сампдории" ограбили, когда он отдыхал на Ибице
19:25
Араухо ответил на вопрос о своем будущем в "Барселоне"
19:00
Тренер сборной Румынии: "Приложим все усилия, чтобы выйти на первое место в группе"
18:55
Плей-офф за право играть в УПЛ. "Левый берег" - "Оболонь" 1:1. Видеообзор матча
18:48
"Верес" - "Эпицентр" 3:1. Успеть за тайм
18:40
Сразу два европейских клуба заинтересовались защитником "Кривбасса"
18:24
"Верес" в компенсированное к первому тайму время добивает "Эпицентр" (Видео)
18:00
Стадионы Евро-2024: "Сигнал Идуна Парк"
17:56
"Левый берег" - "Оболонь" 1:1. "Пивовары" остаются
17:44
Краснопир ответил на гол Сиднея - "Оболонь" держит удар на "Левом берегу" (Видео)
17:34
Николай Гайдучик открыл счет в поединке с "Эпицентром" (Видео)
17:26
Ханс-Дитер Флик настаивает на трансфере в "Барселону" Кингсли Комана
17:14
Бруну Фернандеш может перейти в "Баварию"
16:58
Тарас Степаненко: "У сборной Украины - хороший баланс игроков"
16:40
Сергей Ребров: "Лунин присоединится к нам в Варшаве, куда мы переберемся после игры со сборной Германии"
Больше новостей
02 июня
21:44
Плей-офф за право играть в первой лиге. "Хуст" - "Звягель" 1:1. Видеообзор матча
21:19
Юлиан Нагельсманн: "Мы сделаем все возможное, чтобы 90 минут были не страданием, а прекрасными моментами"
20:51
Чемпионат Украины. Плей-офф "Верес" - "Эпицентр" 3:1. Видеообзор матча
20:44
Александр Слободян: "Так называемые эксперты прочили нам 16-е место, а я был уверен в своих ребятах и тренерах"
20:20
Сергей Нагорняк: "Две наши ошибки в конце первого тайма решили судьбу матча"
20:02
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 19.00 02.06.2024
19:45
Олег Шандрук: "Надеюсь, в следующем сезоне мы будем сильнее"
18:55
Плей-офф за право играть в УПЛ. "Левый берег" - "Оболонь" 1:1. Видеообзор матча
18:48
"Верес" - "Эпицентр" 3:1. Успеть за тайм
18:40
Сразу два европейских клуба заинтересовались защитником "Кривбасса"
18:24
"Верес" в компенсированное к первому тайму время добивает "Эпицентр" (Видео)
17:56
"Левый берег" - "Оболонь" 1:1. "Пивовары" остаются
17:44
Краснопир ответил на гол Сиднея - "Оболонь" держит удар на "Левом берегу" (Видео)
17:34
Николай Гайдучик открыл счет в поединке с "Эпицентром" (Видео)
16:58
Тарас Степаненко: "У сборной Украины - хороший баланс игроков"
16:40
Сергей Ребров: "Лунин присоединится к нам в Варшаве, куда мы переберемся после игры со сборной Германии"
16:11
"Верес" – "Эпицентр": стартовые составы
15:10
Прессконференция Сергея Реброва перед матчем с Германией. Прямая трансляция – в 15:30
15:09
Сергей Шищенко будет работать в "Полесье"
14:52
"Левый берег" - "Оболонь": стартовые составы
14:46
Евросезоны Украины по итогам сезона 2023-2024
14:32
Анатолий Трубин: "Мы готовы к поединку с Германией"
14:14
Владимир Носов построит базу для "Металлиста 1925"
13:45
Итоговый рейтинг клубов УЕФА сезона 2023-2024
Больше новостей
02 июня
21:19
Юлиан Нагельсманн: "Мы сделаем все возможное, чтобы 90 минут были не страданием, а прекрасными моментами"
20:29
Полузащитник "Арсенала" рассказал о своей мечте
20:07
Андрей Лунин – третий по количеству сейвов в Лиге чемпионов сезона 2023-2024
19:29
Защитника "Сампдории" ограбили, когда он отдыхал на Ибице
19:25
Араухо ответил на вопрос о своем будущем в "Барселоне"
19:00
Тренер сборной Румынии: "Приложим все усилия, чтобы выйти на первое место в группе"
18:00
Стадионы Евро-2024: "Сигнал Идуна Парк"
17:26
Ханс-Дитер Флик настаивает на трансфере в "Барселону" Кингсли Комана
17:14
Бруну Фернандеш может перейти в "Баварию"
16:58
Тарас Степаненко: "У сборной Украины - хороший баланс игроков"
16:40
Сергей Ребров: "Лунин присоединится к нам в Варшаве, куда мы переберемся после игры со сборной Германии"
16:25
Аукционный дом приостановил продажу "Золотого мяча" Диего Марадоны из-за споров с его родственниками
15:59
Тони Кроос: "Германия – не фаворит Евро-2024"
15:46
Финансовая полиция Италии изучает 12 трансферных соглашений с участием "Интера" и "Ромы"
15:29
Эмиль Смит-Роув может перейти в "Фулхэм"
14:46
"Кильян Мбаппе стал игроком "Реала" - Фабрицио Романо
14:46
Евросезоны Украины по итогам сезона 2023-2024
14:32
Анатолий Трубин: "Мы готовы к поединку с Германией"
13:58
Тен Копмейнерс станет игроком "Ювентуса" - Tuttosport
13:47
Официально: Гарсия Пимента возглавил "Севилью"
13:45
Итоговый рейтинг клубов УЕФА сезона 2023-2024
13:30
Официально: Жозе Моуриньо – главный тренер "Фенербахче"
13:15
"Боруссия" проведет переговоры с "Манчестер Юнайтед" по трансферу Джейдона Санчо
12:59
Тони Кроос: "Решающим стало то, что "Реал" не пропустил в первом тайме"
Больше новостей
02 июня
00:00
Сианорте - Конкордия: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Маринга: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Интернасьонал: прямая трансляция матча
00:30
Флуминенсе - Жувентуде: прямая трансляция матча
00:30
Капитал - Бразильенсе: прямая трансляция матча
01:00
Риу-Бранку - Порту-Велью: прямая трансляция матча
01:30
Ферровиарио - Лондрина: прямая трансляция матча
01:30
Томбенсе - Ферровиария: прямая трансляция матча
02:30
Филадельфия Юнион - Монреаль Импакт: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Ред Буллз - Орландо Сити: прямая трансляция матча
02:30
Интер Майами - Сент-Луис Сити: прямая трансляция матча
02:30
Ди Си Юнайтед - Торонто: прямая трансляция матча
03:00
Коринтианс - Ботафого: прямая трансляция матча
03:30
Нэшвилл - Нью-Ингленд Революшн: прямая трансляция матча
03:30
Миннесота Юнайтед - Спортинг Канзас-Сити: прямая трансляция матча
03:30
Чикаго Файр - Лос-Анджелес Гэлакси: прямая трансляция матча
04:30
Реал Солт-Лейк - Остин: прямая трансляция матча
05:30
Ванкувер Уайткэпс - Колорадо Рэпидз: прямая трансляция матча
05:30
Портленд Тимберс - Хьюстон Динамо: прямая трансляция матча
05:30
Лос-Анджелес - Даллас: прямая трансляция матча
14:30
Генк - Гент: прямая трансляция матча
16:00
Левый берег - Оболонь: прямая трансляция матча
17:00
Верес - Эпицентр: прямая трансляция матча
17:00
Туран - Актобе: прямая трансляция матча
Больше новостей
02 июня
09:00
"Женис" – "Атырау". Анонс и прогноз матча
07:00
"Туран" – "Актобе". Анонс и прогноз матча
07:00
"Кызылжар" – "Елимай". Анонс и прогноз матча
07:00
"Кайрат" – "Шахтер". Анонс и прогноз матча
13:45
Атланта Юнайтед - Шарлотт: прогноз на матч
12:00
Сарагоса - Альбасете: прогноз на матч
11:45
АВС - Портимоненси: прогноз на матч
11:30
Венеция - Кремонезе: прогноз на матч
09:30
Вильярреал II - Расинг(С): прогноз на матч
09:30
Леганес - Эльче: прогноз на матч
09:30
Эспаньол - Картахена: прогноз на матч
09:30
Мирандес - Аморебьета: прогноз на матч
09:30
Тенерифе - Вальядолид: прогноз на матч
09:30
Эльденсе - Спортинг: прогноз на матч
09:30
Эйбар - Овьедо: прогноз на матч
09:00
Женис - Атырау: прогноз на матч
01 июня
12:06
"Боруссия" - "Реал". Анонс и прогноз матча
10:13
"Боруссия" - "Реал": ставка на непроигрыш мадридцев через тотал меньше
07:00
"Тобол" – "Кайсар". Анонс и прогноз матча
29 мая
12:00
"Олимпиакос" - "Фиорентина". Анонс и прогноз матча
10:31
"Олимпиакос" - "Фиорентина": ставка на обмен голами
10:00
Евгений Волынец перейдет в "Полесье"
08:00
"Актобе" – "Елимай". Анонс и прогноз матча
06:00
"Тобол" – "Атырау". Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

200 000 грн + 500 FS
Забрать подарок →