closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

В’ячеслав Заховайло: "Cкаути "Динамо" заглядають до Чехії"

В’ячеслав Заховайло: "Cкаути "Динамо" заглядають до Чехії"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
2982
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

В’ячеслав Заховайло – український футбольний менеджер, який вже багато років мешкає в Чехії. Його можна назвати такими собі містком для наших футболістів в чеському футболі. Майже всі українські гравці, які грали в Чехії, пройшли через співпрацю із Заховайло.

Поговорили з ним про реалії чеського футболу, його колишніх підопічних, китайські інвестиції в "Славію" та справи збірних напередодні матчів Кубку Націй.

Українським клубам потрібно вчитися самим заробляти на себе

- Ви - український футбольний менеджер, але більше асоціюєтеся із Чехією. Розкажіть свою історію?

- Я корінний киянин, ази футболу постигав в футбольній школі СКА Київ. Із 19 років переїхав тоді ще в Чехословаччину. Десь пощастило, що були знайдені контакти на рівні футболу. Почав тут грати у футбол. Так і залишився.

- Як ви опишете сьогоднішній свій професійний статус?

- Не можу назвати себе агентом, скоріше я скаут, чи футбольний менеджер. В основному я працюю із клубами, займаюся комплектацією складу. Одиничні випадки, коли завдяки моїм можливостям вдається влаштувати гравця, але вони не дуже часті.

- В чому на Вашу думку чеський футбол відрізняється від українського?

- Найголовніша відмінність від України в тому, що в Чехії клуб сам заробляє на себе. Немає залежності від однієї людини. В кожного клуба своя історія. Багато що залежить від географічного місця, стадіону і тому подібного. Клуби заробляють велику частину доходів через телебачення. Тільки один матч в турі можна подивитися на безкоштовному телебаченні, а за всі інші потрібно платити. Можна навіть купити право на перегляд одного конкретного матчу. Це можна зробити майже в будь–якому терміналі. Клуби вміють продавати гравців до більш сильних чемпіонатів. Ніхто не буде створювати умовну "золоту клітку" для гравця утримуючи його всіма можливостями.

Читайте также: Очигава, Пантич, Рыбалка и Корзун тренируются с молодежным составом "Динамо"

- Зараз в українському футболі доволі складна ситуація, коли клуби шукають свою філософію. Хтось продовжує жити сподіванням, що великі гроші повернуться у футбол, а хтось починає вже ставати на рейки бізнес–моделі. Як ви думаєте, в якому напрямку повинні рухатися українські клуби?

- Заробляти гроші у футболі не так просто. Десь ментально ми до цього не готові. Все життя український футбол жив за рахунок дотацій. Для того, щоб заробляти гроші у футболі потрібно мати відповідний менеджмент, людей, які будуть розумітися на принципах, а не просто бути відданим власнику клубу. Складається враження, що менеджменту це не потрібно. Продажі гравців, робота із вболівальниками, маркетинг, повний стадіон глядачів… Перед клубами такі завдання не стоять. Наприклад, в Чехії є скромна команда "Опава". Вона належить на сто відсотків муніципалітету. Місто створює додаткові можливості для бізнесу, певні привілеї заради підтримки футболу. Держава повністю фінансує дитячий футбол. Величезні податки із тоталізаторів йдуть на розвиток саме футболу. Україна має переймати цей досвід.

- Українські футболісти дуже часто провалюються в Європі. Як Ви думаєте, в чому причина?

- Наші вболівальники трохи переоцінюють наших гравців. Для того, щоб розуміти рівень потрібно дивитися ширше, аніж український футбол. У Європі є певні обмеження на рахунок гравців без паспорту Євросоюзу. Ми змушенні конкурувати із такими ринками, як Латинська Америка, Африка. Тут шансів в українських гравців небагато, бо конкуренти мають величезний досвід у цьому напрямку. Також не вистачає людей, які б допомагали освоювати нові ринки, консультували футболістів, сприяли працевлаштуванню в європейських командах. Але на кожен товар є свій покупець, просто потрібно працювати в цьому напрямку, пропонувати наших гравців за кордон.

Читайте также: Сергій Рибалка - про своє майбутнє, Аргентину та Модрича

Із Чехії можна легко потрапити до топ-чемпіонату

- Яка заробітна плата зараз в футбольних клубах Чехії?

- Від 5 тисяч – до 1 мільйона. Але такі великі зарплати є одиничними.

- Які бюджети в клубах?

- У флагманів - "Славії" та "Вікторії" – на рівні 25-30 мільйонів євро.

- Який ліміт на легіонерів в Чехії?

- В заявці 18 чоловік. Із них 7 може бути легіонерами.

- Чи є в Чехії футболісти, які б могли бути цікавими для "Динамо" та "Шахтаря"?

-В цих клубах є доволі якісні селекційні відділи. Тому рекомендувати я точно не візьмуся. "Шахтар" більше орієнтований на інші ринки, тому навряд чи він зараз буде цікавитися чеськими гравцями. "Динамо" більше орієнтовано на власних гравців, але все–одно потрібні якісні легіонери. Я думаю, що в Чехії є такі гравці. Скажу так, що скаути "Динамо" до Чехії заглядають. А далі – їм самими все вирішувати.

- Наскільки просто потрапити із чемпіонату Чехії до топ–чемпіонатів?

- Дуже просто. Першість Чехії дивляться і моніторять скаути провідних чемпіонатів. Особливо із Німеччини та Італії. Футбольні клуби не перегинають ціни на футболістів. Тому клуби із топ–чемпіонатів зацікавленні в цьому ринку. Зазвичай кращі гравці їдуть в молодому віці.

- Не так давно в "Славію" зайшли китайські інвестиції. Наскільки це змінило футбол в країні? Можливо стало поштовхом для розвитку? Наскільки сама "Славія" стала сильнішою?

Читайте также: "Фламенго" хочет увеличить сумму отступных за Лукаса Пакету до 80 миллионов евро

- Час все розставить на місця. Звичайно, що у фінансовому плані бюджет команди значно виріс. До цього у них була одна філософія, а зараз потрібно багато чому вчитися. Наприклад, вміти запрошувати сильніших гравців.

Збірні Чехії, Словаччини та України - приблизно рівні за класом

- Свого часу збірна Чехії із Коллером, Недведом, Росіцькі була дуже міцною європейською командою. Зараз вона не часто потрапляє на великі форуми. В чому причина?

- Зараз відбувається зміна поколінь. Велика плинність кадрів. В останньому відборі до Кубку світу в складі збірної зіграло майже 40 чоловік! Це майже чотири склади. Це доволі забагато для того, щоб мати якусь стабільність. Останнім часом вимальовується певний малюнок, розуміння, куди рухається збірна та на кого вона опирається. На сьогоднішній десь збірна Чехії – європейський середняк, який не може конкурувати із топ–збірними. Приблизно на рівні збірної України.

- Восени нас чекає матч Україна – Чехія. Як ви думаєте, хто буде фаворитом?

- На мою думку, це приблизно рівні збірні. Приблизно на такому рівні знаходиться і Словаччина. Ми можемо пригадати, як грала Україна проти Чехії та Словаччини в останніх матчах і все стане більш-менш зрозумілим.

- Молоді гравці "Динамо" та "Шахтаря" були в Чехії тільки в оренді. Наскільки це заважає?

Читайте также: Ирина Морозюк сделала себе новое тату (Фото)

- Без опцій викупу контракту – гравцеві дуже важко. Від цього футболісти страждають. Соболь проявив себе добре восени. Потім змінився тренер, який вже не розраховував на цього футболіста. Якби була опція викупу, то, можливо, відношення до Едуарда було б іншим. В один прекрасний момент гравцям набридає їздити по орендам, і вони зменшують до себе вимоги. Наші гранди хочуть торгувати молодими футболістами на мільйони. Але це не зовсім відповідає футбольному ринку. Потрібно вибудувати правильну політику. Орієнтуватися на ринках. Вчасно прощатися із молодими гравцями, щоб вони до 25 років не ходили по орендах.

- Оренда до Чехії призвела до значного прогресу Сергія Рибалки. Зараз цей гравець знову буде пробувати закріпитися в обоймі "Динамо". Наскільки Рибалка сильний футболіст?

- Сергій міг зробити велику кар’єру в Європі. Але вирішив повернутися до "Динамо". Це його вибір. Він двічі став чемпіоном. Грав в Лізі чемпіонів. Показував хороший футбол. В третьому сезоні трохи збавив до себе вимоги. Зараз потрібно буде витримувати конкуренцію за місце в складі, доводити своє право залишитися в "Динамо". Збори все покажуть. Будемо сподіватися, що все в нього буде добре.

- Влад Калітвінцев вважався одним із найбільших талантів українського футболу. Зараз йому вже 26, але він все ще ходить в перспективних. Зможе він нарешті проявити себе на високому рівні?

- Влад - якісний футболіст. Складається таке враження, що йому просто не щастить через травми. Це вже третя чи четверта спроба закріпитися в складі "Динамо". Це його вибір. Можливо варто було б спробувати піти інших шляхом. Час розставить все на свої міста. Дуже жаль, якщо він не реалізує свій величезний потенціал у футболі.

В’ячеслав Заховайло: "Cкаути "Динамо" заглядають до Чехії" - изображение 1

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

04 мая
16:25
Первая лига. 7-й тур (второй этап). "Мариуполь" снова не выиграл
16:24
Чемпионат Украины. "Оболонь" – ЛНЗ 1:0. Гол Игоря Краснопира (Видео)
16:13
"Брайтон" - "Астон Вилла". Анонс и прогноз матча
16:12
Чемпионат Украины. "Александрия" – "Рух" 2:2. Видеообзор матча
16:02
"Челси" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
15:54
Начало матча "Оболонь" - ЛНЗ было отложено из-за воздушной тревоги
15:46
Виталий Пономарев: "Снова, к сожалению, "Рух" провел два разных тайма"
15:40
"Волендам" – "Аякс". Анонс и прогноз матча
15:31
Тело Диего Марадоны хотят перенести в более безопасное место - Reuters
15:16
Кенан Йылдыз пролонгирует действующее соглашение с "Ювентусом"
15:10
"Осасуна" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
15:08
УПЛ. 27-й тур. Результативная ничья в Александрии
15:01
"Александрия" - "Рух" 2:2. Предпасхальная мировая
14:58
Фанаты и игроки бросали друг в друга петарды – матч "Труа" – "Валансьен" не доиграли
14:44
"Оболонь" - ЛНЗ: стартовые составы
14:29
"Наполи" достиг устной договоренности со Стефано Пиоли
14:15
Содержание Дома футбола и НТК имени Виктора Банникова обойдется УАФ в 35 млн гривен
14:05
Первая лига. "Прикарпатье" - "Мариуполь". Прямая трансляция
13:58
Чемпионат Украины. "Александрия" – "Рух" 1:1. Голы Николая Михайленко и Евгения Пастуха (Видео)
13:44
Илья Забарный – в "старте" "Борнмута" на матч против "Арсенала", Александр Зинченко – в запасе
13:31
"Кальяри" - "Лечче". Анонс и прогноз матча
13:30
Известно, сколько обойдется УАФ участие сборных на Олимпиаде и Евро
13:20
Первая лига. "Кудровка-Нива" - "Ингулец". Прямая трансляция
13:15
Самбу Сиссоко: "Бельгийский чемпионат напоминает украинский"
Больше новостей
04 мая
16:25
Первая лига. 7-й тур (второй этап). "Мариуполь" снова не выиграл
16:24
Чемпионат Украины. "Оболонь" – ЛНЗ 1:0. Гол Игоря Краснопира (Видео)
16:12
Чемпионат Украины. "Александрия" – "Рух" 2:2. Видеообзор матча
15:54
Начало матча "Оболонь" - ЛНЗ было отложено из-за воздушной тревоги
15:46
Виталий Пономарев: "Снова, к сожалению, "Рух" провел два разных тайма"
15:08
УПЛ. 27-й тур. Результативная ничья в Александрии
15:01
"Александрия" - "Рух" 2:2. Предпасхальная мировая
14:44
"Оболонь" - ЛНЗ: стартовые составы
14:15
Содержание Дома футбола и НТК имени Виктора Банникова обойдется УАФ в 35 млн гривен
14:05
Первая лига. "Прикарпатье" - "Мариуполь". Прямая трансляция
13:58
Чемпионат Украины. "Александрия" – "Рух" 1:1. Голы Николая Михайленко и Евгения Пастуха (Видео)
13:44
Илья Забарный – в "старте" "Борнмута" на матч против "Арсенала", Александр Зинченко – в запасе
13:30
Известно, сколько обойдется УАФ участие сборных на Олимпиаде и Евро
13:20
Первая лига. "Кудровка-Нива" - "Ингулец". Прямая трансляция
13:15
Самбу Сиссоко: "Бельгийский чемпионат напоминает украинский"
13:05
Первая лига. "Горняк-Спорт" - "Хуст". Прямая трансляция
13:00
"Мудрику больше подходит стиль "Арсенала": Бабич - об УПЛ, сборной Украины и наших легионерах
12:45
Принс Аду: "Вывихнул ногу во время тренировки, надеюсь вернуться сильнее"
12:30
"Александрия" - "Рух": стартовые составы
12:20
Первая лига. "Эпицентр" - "Полтава". Прямая трансляция
12:15
Рафаэль Бандейра – лучший игрок "Кривбасса" в апреле
12:05
Первая лига. "Диназ" - "Нива". Прямая трансляция
12:00
Экс-тренер "Вереса" Заяц: "Если Надеин говорит, что Лавриненко присылал ему письмо, то пусть его покажет"
11:45
Тымчик, Биловар и Супряга не тренировались с "Динамо" накануне матча с "Колосом"
Больше новостей
04 мая
16:13
"Брайтон" - "Астон Вилла". Анонс и прогноз матча
16:02
"Челси" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
15:40
"Волендам" – "Аякс". Анонс и прогноз матча
15:31
Тело Диего Марадоны хотят перенести в более безопасное место - Reuters
15:16
Кенан Йылдыз пролонгирует действующее соглашение с "Ювентусом"
15:10
"Осасуна" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
14:58
Фанаты и игроки бросали друг в друга петарды – матч "Труа" – "Валансьен" не доиграли
14:29
"Наполи" достиг устной договоренности со Стефано Пиоли
13:44
Илья Забарный – в "старте" "Борнмута" на матч против "Арсенала", Александр Зинченко – в запасе
13:31
"Кальяри" - "Лечче". Анонс и прогноз матча
13:30
Известно, сколько обойдется УАФ участие сборных на Олимпиаде и Евро
12:08
"Мальорка" – "Атлетико". Анонс и прогноз матча
12:08
"Брест" – "Нант". Анонс и прогноз матча
11:45
"Сассуоло" - "Интер". Анонс и прогноз матча
10:45
Известна сумма премиальных для сборной Украины за выход на Евро-2024
10:30
"Флуминенсе" имеет устную договоренность с Тьяго Силвой
10:00
"Метц" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
09:30
"Жирона" – "Барселона". Анонс и прогноз матча
09:30
"Кёльн" - "Фрайбург". Анонс и прогноз матча
09:30
"Манчестер Сити" - "Вулверхэмптон". Анонс и прогноз матча
09:00
"Монца" - "Лацио". Анонс и прогноз матча
09:00
Официально: УЕФА расширил заявки команд с 23 до 26 игроков на Евро-2024
08:00
"Монако" – "Клермон Фут". Анонс и прогноз матча
07:15
"Реал" – "Кадис". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
04 мая
01:00
Аксу - Ордабасы: прямая трансляция матча
01:00
Металлург-2 - Рух-2: прямая трансляция матча
01:00
Васт - ЮКСА: прямая трансляция матча
01:00
Игуату - Санта-Крус: прямая трансляция матча
01:00
Пайсанду - Аваи: прямая трансляция матча
03:30
Коритиба - Спорт Ресифе: прямая трансляция матча
12:00
Женис - Елимай: прямая трансляция матча
12:00
Кызыл-Жар - Туран: прямая трансляция матча
12:00
Чернигов - Буковина: прямая трансляция матча
12:15
Дружба - Карпаты-2: прямая трансляция матча
12:30
Диназ - Нива: прямая трансляция матча
12:45
Звягель - Кудровка: прямая трансляция матча
13:00
Александрия - Рух: прямая трансляция матча
13:00
Эпицентр - СК Полтава: прямая трансляция матча
13:00
Фейренси - Лейрия: прямая трансляция матча
14:00
Оснабрюк - Шальке: прямая трансляция матча
14:00
Ганза - Карлсруэ: прямая трансляция матча
14:00
Гройтер - Айнтрахт: прямая трансляция матча
14:00
Нива - Ингулец: прямая трансляция матча
14:13
Горняк-Спорт - Хуст: прямая трансляция матча
14:15
Кремень-2 - Тростянец: прямая трансляция матча
14:30
Арсенал - Борнмут: прямая трансляция матча
14:30
Тобол - Жетысу: прямая трансляция матча
14:30
Кайрат - Атырау: прямая трансляция матча
Больше новостей
04 мая
16:13
"Брайтон" - "Астон Вилла". Анонс и прогноз матча
16:02
"Челси" - "Вест Хэм". Анонс и прогноз матча
15:40
"Волендам" – "Аякс". Анонс и прогноз матча
15:10
"Осасуна" – "Бетис". Анонс и прогноз матча
13:31
"Кальяри" - "Лечче". Анонс и прогноз матча
12:08
"Мальорка" – "Атлетико". Анонс и прогноз матча
12:08
"Брест" – "Нант". Анонс и прогноз матча
11:45
"Сассуоло" - "Интер". Анонс и прогноз матча
10:00
"Метц" - "Ренн". Анонс и прогноз матча
09:30
"Жирона" – "Барселона". Анонс и прогноз матча
09:30
"Кёльн" - "Фрайбург". Анонс и прогноз матча
09:30
"Манчестер Сити" - "Вулверхэмптон". Анонс и прогноз матча
16:30
Торонто - Даллас: прогноз на матч
16:30
Сан-Хосе Эртквейкс - Лос-Анджелес: прогноз на матч
16:30
Орландо Сити - Цинциннати: прогноз на матч
16:30
Интер Майами - Нью-Йорк Ред Буллз: прогноз на матч
16:30
Ди Си Юнайтед - Филадельфия Юнион: прогноз на матч
16:30
Шарлотт - Портленд Тимберс: прогноз на матч
16:30
Атланта Юнайтед - Миннесота Юнайтед: прогноз на матч
14:30
РБ Брагантино - Фламенго: прогноз на матч
12:30
Шавиш - Порту: прогноз на матч
12:00
Коринтианс - Форталеза: прогноз на матч
12:00
Флуминенсе - Атлетико Минейро: прогноз на матч
12:00
Картахена - Алькоркон: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →